Aneu a la barra d'eines

“Aplanant la corba”. Matemàtiques en els models epidemiològics.

Taula rodona sobre models matemàtics de les pandèmies amb Rafael Villanueva, membre de l’Institut Universitari de Matemàtica Multidisciplinar (IMM), i Manuel de León, professor investigador del Consell Superior d’Investigacions (CSIC) i creador de l’Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT).

Dimarts 5 de maig a les 17:30 a Webex

Rafael Jacinto Villanueva Micó és catedràtic de matemàtiques del Departament de Matemàtica Aplicada de la Universitat Politècnica de València (UPV) i membre del grup d’investigació MUNQU (Modelling Uncertainty Quantification) de l’Institut Universitari de Matemàtica Multidisciplinar de la UPV.

Manuel de León Rodríguez és matemàtic i Professor d’Investigació del CSIC. A més és el creador i director de l’ICMAT, un centre d’investigació mixt del CSIC i tres universitats madrilenyes: la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), la Universitat Carles III de Madrid (UC3M), i la Universitat Complutense de Madrid (UCM). És l’investigador principal del projecte presentat al Programa Sever Ochoa que, des de 2011, distingeix l’ICMAT com un dels millors centres de tota Espanya.

Rafael Villanueva i Manuel de León són divulgadors científics, amb moltes publicacions i presència en diferents mitjans de comunicació.

Es parlarà sobre la necessitat de disposar de dades homogènies per a l’elaboració de models matemàtics de les pandèmies i la contribució d’aquests models en la presa de decisions de les autoritats sanitàries per a controlar i pal·liar els seus efectes tant a nivell sociosanitari com econòmic.

Després de la seua intervenció, els participants els podran formular preguntes sobre els models, sobre les notícies científiques aparegudes en els darrers dies o qualsevol dubte o aclariment de la seu intervenció.

Per a apuntar-se cal enviar un correu a ctem.mate@gva.es i t’enviarem la contrasenya per entrar a la taula rodona unes hores abans de començar.

Es prioritzarà les persones que envien el correu des del compte de gva i l’ordre d’inscripció. Al correu s’ha d’incloure nom, cognoms i centre de treball.

Com es tracta d’una activitat d’una hora, la formació no se certificarà.