MENUDACIÈNCIA – 1ª Setmana

MENUDACIÈNCIA

¿T’agrada la ciència? ¿Li agrada a la teua família? ¿T’agraden els reptes? Si és així, et proposem, des del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius STEM de la Conselleria d’Educació de València (CEFIRE CTEM), que realitzes un experiment divertit, didàctic i que et facilitarà l’aprenentatge de coneixements científics bàsics.

Publicarem 5 senzills experiments per a nivells d’infantil i primària. Tots ells estan pensats per a realitzar-los amb materials casolans i tots ells estan  descrits amb instruccions senzilles i amb molta informació addicional per a què la comprensió dels conceptes científics siga complerta.

 El repte consisteix en realitzar un experiment amb la vostra família (sempre que algú  dels membres estiga cursant les etapes educatives de 0 a 12 anys), dels 5 experiments que et proposem. Filmar un xicotet vídeo, amb una duració aproximada de 2 minuts, i y difundir-lo per qualsevol xarxa social: Twitter, Instagram, Facebook nombrant  al @CEFIREambitCTEM y utilizant les espongetes #ReptesCEFIRE i #apropemlaciencia. D’aquesta manera  podrem compartir l’experiència.  

Els vostres vídeos ajudaran a que altres famílies s’animen a apropar la ciència als xiquets i les xiquetes des d’edats primerenques.

 Els 5 experiments proposats te’ls pots descarregar ací, Fitxer PDF

  • 3,2,1 enlairament! El coo-Et
  • El betadine cura… i sura
  • Lluna creixent o minvant, és berenar d’elefante. 
  • On  està el gust?.
  • Taumatrops.

Pots descarregar-te la fitxa en  pdf ací

 La ciència salva vides #YoEmQuedeACasa