Visita al taller “Què he de fer per a tindre alumnat d’FP Dual en la meua empresa?” organitzat per Actaio

El Cefire d’Alcoi ha visitat el taller informatiu amb el títol “Què he de fer per tenir estudiant de FP Dual a la meva empresa?” organitzat per Actaio (Acord Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local d’Alcoi – Ibi – Ontinyent) . La iniciativa, que ha tingut una gran acollida entre les empreses i comunitat educativa territorial, té com a objectiu fomentar la participació del sector empresarial en la FP Dual i resoldre els dubtes.

S’han desenvolupat diferents tallers per veure des del punt de vista empresarial les necessitats formatives i com implementar-les. Els prospectors han explicat els canvis de la nova llei que va aplicar-se a partir del proper curs en quant a la formació professional Dual, encara hi ha molt de treball però la sensació ha sigut positiva, queda molt de camí per recorrer, però entre tots ho solventarem!.

Quins són els avantatges de la FP Dual per a les empreses?

Les empreses que participen a la FP Dual obtenen una sèrie d’avantatges, com ara:

  • Accés a mà d’obra qualificada: Els estudiants de FP Dual reben una formació adaptada a les necessitats reals de les empreses, fet que significa que estan preparats per treballar des del primer dia.
  • Reducció de costos: Les empreses no han de pagar la formació dels estudiants, ja que està finançada per l’administració educativa.
  • Millora de la competitivitat: L’FP Dual permet a les empreses estar a l’avantguarda de les darreres tendències tecnològiques i de mercat.
  • Major responsabilitat social: La participació a la FP Dual és una forma que les empreses assumeixin la seva responsabilitat social i contribueixin a la formació dels joves.