XXXV Curs de Sociolingüística de la Nucia: la creació de continguts a internet

En internet hi ha multitud de plataformes per a la informació i l’entreteniment obertes per a creadors amb consciència lingüística. Aquests mitjans tendeixen a beneficiar les llengües dominants, com ara el castellà o l’anglés. Les generacions més joves no fan ús de la televisió tradicional i, en canvi, passen moltes hores davant dels dispositius mòbils. Els continguts digitals en valencià, atractius i de qualitat, faciliten la normalització de la llengua. 

En aquesta edició del Curs de Sociolingüística de la Nucia dirigim la mirada al món digital per saber quins són els nous mitjans audiovisuals i quin és l’ecosistema de creadors i creadores de contingut en català. Coneixerem quines són les iniciatives privades per a la normalització de la llengua en aquestes plataformes. Hem convidat persones creadores de contingut a la xarxa perquè ens mostren les seues experiències. Presentem també propostes didàctiques per aprofitar aquests recursos en l’ensenyament del valencià a l’aula.