Jornades COEDUCA: Coeducant per a la igualtat. Bones pràctiques

Els CEFIRES d’Alacant i Elda estem organitzant per al 9 i 11 de març en l’IES Lloixa de Sant Joan d’Alacant, les jornades: COEDUCA. Coeducando per a la igualtat. Bones pràctiques, amb la finalitat de crear un espai de trobada, reflexió i sobretot difondre les pràctiques coeducatives que ja s’estan realitzant en els centres.

Volem generar una xarxa de centres educatius i de docents que vulguen compartir les seues bones pràctiques sobre igualtat i coeducació, i facilitar a altres centres eines per a posar en marxa les seues accions coeducatives.

Tindrem dues ponències marc i comptarem amb persones referents en l’àmbit de la igualtat i la coeducació que ens ajudaran a reflexionar en sobre els reptes als quals la coeducació ha d’enfrontar-se hui en dia, com són: Guillermina Revuelta Fernández una professora de Filosofia de l’IES Lloixa i lluitadora per la igualdat i Erich Pescador Albiach, Sociòleg i sexòleg, especialista en tems de gènere, igualtat i prevenció de violències masclistes.

A més tindrem la col·laboració especial d’Elena Simón Rodriguez, Experta en Coeducació, Anàlisi de gènere i llenguatge no sexista. Formadora i escriptora feminista, que ens realitzarà una visita guiada per l’exposició del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) DE SÚBDITES A CIUTADANES. ESPANYA 1965-1995.

Els centres participants de totes les etapes educatives ens donaran a conèixer les seues bones pràctiques coeducatives en quatre panells simultanis i en el descans actiu podrem visitar l’exposició dels materials i recursos fruit de les experiències dutes a terme.

Si aspirem a una societat millor, hem de treballar des de l’educació amb pràctiques transformadores, i sobretot, sumar esforços per a arribar més lluny perquè Educar en igualtatno és una opció, és un dret per a l’alumnat i un repte per a l’educació del segle XXI.

COEDUQUEMOS PER A EDUCAR, t’apuntes?

Programa Definitiu de la Jornada