
El curs de Tertúlies Dialògiques Musicals i Artístiques , dirigit als especialistes de plàstica i música de les etapes de primària i secundària, oferix la possibilitat d'integrar el coneixement, anàlisi i expressió de grans obres del patrimoni artístic i musical a través de la tertúlia dialògica artística i musical, tant a nivell d'aula, com amb una visió intercentres com a projecte col·laboratiu.
A través de les tertúlies, els participants tenen l'oportunitat de conéixer i explorar les grans obres del patrimoni artístic i musical. Això els permet acostar-se a obres mestres que, més enllà de la seua valoració estètica, ens parlen de contextos històrics, socials i culturals que han marcat el curs de la història. Este coneixement esdevé fonamental per a l'enriquiment personal i col·lectiu, establint una connexió entre el passat i el present i afavorint una millor comprensió de la diversitat cultural i creativa que ens envolta.
Per a consolidar estos coneixements i potenciar el diàleg com a ferramenta de convivència, es fa especial èmfasi en la importància de crear espais de comunicació oberta. Les tertúlies no sols servixen per a compartir idees sobre l'art i la música, sinó també per a fomentar la cohesió social i millorar la convivència entre els participants. Això es traduïx en un espai inclusiu on el respecte per les diferents opinions i maneres de veure el món és fonamental, en línia amb els valors democràtics i d'inclusió que ha de promoure l'educació actual.
A més, el curs inclou una part pràctica especialment valuosa: la realització d'una TDAiM intercentres. Esta iniciativa obri noves oportunitats per al treball en xarxa entre centres educatius, creant aliances que permeten compartir experiències i coneixements. A través d'esta col·laboració, els centres poden aprendre uns dels altres i construir ponts que afavorisquen el creixement i l'enriquiment mutu, amb la música i l'art com eixos vertebradors.
Finalment, la diversitat de contextos educatius on es posa en pràctica la metodologia TDAiM oferix una rica font d'aprenentatge. Conéixer les experiències de diferents centres educatius permet identificar bones pràctiques i també conéixer els reptes al fet que s'enfronten altres docents i estudiants. Este intercanvi de coneixements i estratègies contribuïx al creixement professional dels mestres i facilita l'adaptació d'esta metodologia a diferents realitats educatives, oferint una resposta flexible i creativa als reptes de l'ensenyança artística.