
Aquesta formació, dissenyada i impartida per CEFIRE d’Educació Inclusiva, Benestar i Salut Mental, ofereix eines i estratègies per a gestionar la diversitat cultural als centres educatius i promoure la inclusió efectiva de l’alumnat nouvingut dins del sistema educatiu valencià.
El curs convida a reflexionar sobre els processos d’exclusió social relacionats amb la diversitat cultural i proporciona al professorat els coneixements i recursos necessaris per a crear entorns educatius inclusius. S’hi abordaran conceptes clau com la cultura, la identitat i la diversitat cultural en el context actual, així com aspectes fonamentals per a la inclusió d’aquest alumnat:
- Normativa i estratègies per a la incorporació al centre.
- Tractament de les llengües a l’aula i accessibilitat lingüística.
- Bones pràctiques per a la inclusió a partir de situacions d’aprenentatge.
Aquest curs és una oportunitat única per a docents que volen ampliar els seus coneixements i recursos per a atendre la diversitat cultural a l’aula, garantint la igualtat d’oportunitats i el benestar de tot l’alumnat.
Aquesta és una formació de creació pròpia, concebuda per a oferir solucions pràctiques i aplicables a la realitat educativa.