
Ponent: Joana Vicente De Bobes
El curs “Estratègies educatives per a una escola sostenible” està dirigit a docents de totes les etapes educatives que busquen integrar de manera efectiva la sostenibilitat en la seua pràctica diària. A través d’un enfocament pràctic i basat en experiències reals, es presentaran accions concretes que ja s’estan desenrotllant en centres educatius, amb l’objectiu d’inspirar, adaptar i implementar bones pràctiques en cada context.
Es treballarà el vincle entre sostenibilitat, Agenda 2030 i currículum, proporcionant recursos didàctics per a abordar estos continguts a l’aula de manera transversal. A més, el curs inclou ferramentes per a mesurar i analitzar la petjada de carboni del centre educatiu, així com la de les nostres accions quotidianes, i planteja propostes viables per a reduir-la. També s’abordaran mesures d’adaptació davant fenòmens climàtics extrems, com les onades de calor, cada vegada més freqüents en l’entorn escolar.
Finalment, es dotarà al professorat d’estratègies per a comunicar els avanços i assoliments tant a nivell individual com col·lectiu, i s’ensenyarà com fer un seguiment amb dades reals de l’impacte de les activitats realitzades. Una formació completa, útil i transformadora per a avançar cap a una escola més conscient, resilient i compromesa amb el futur del planeta.