Dia mundial de la conscienciació sobre l’Autisme

“S’estima que al voltant de 7 milions de persones tenen trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA) a Europa. A Espanya, més de 470.000.”

El dia 2 d’abril se celebra el dia mundial de la conscienciació sobre l’Autisme, enguany, es fa sota el lema de “Un feliç viatge per la vida” remarcant la importància del dret a gaudir d’una vida feliç, no sols de les persones amb trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA) sinó també de les seues famílies.

En l’actualitat són moltes les persones amb TEA que es veuen discriminades, en diversos àmbits de la vida, a causa de l’existència d’una falta de conscienciació. ÉS fonamental eliminar tots els prejudicis i idees preconcebudes que, a vegades, són errònies. Per a això, és important comprendre les seues característiques i necessitats amb la finalitat d’oferir els suports necessaris i ajustats que els possibiliten i faciliten viure feliços i participar en la vida en societat com a la resta.

Amb motiu d’aquest dia el nostre centre, l’etapa de primària del CEE Ruiz Jiménez i, el CEIP Les Arenes s’uneixen per a crear consciència sobre el TEA, per a això, a més, s’ha creat un mural per parts de tots/as, cadascun aportant la seua peça. Us deixem una foto d’aquest:

A més, us deixem l’espot d’aquest dia creat per la Confederació d’Autisme a Espanya:

Gràcies.