II Jornades Culturals 2017

II Jornades Culturals 2017

Data de publicació de l'entrada: 15/02/2021

Continuarem oferint un espai d'intercanvi i comunicació entre l'alumnat i antics alumnes del nostre Centre -actualment professionals de la dansa- com ja vàrem fer l'any passat. D'aquesta manera tindrem l'oportunitat de conèixer de primera mà com ha estat la seua inclusió en el món laboral de la dansa. A les I Jornades Culturals (2016) vàrem gaudir de l'experiència de: Inés Belda, Lourdes Sánchez, Elena Martínez, Verónica Llavero, Isabel Abril, Irene Ballester, Clara Crespo i Roseta Plasencia. Enguany iniciarem amb estes dues intervencions:

  • Néstor García Díaz, performer i coreògraf establert a Bèlgica
  • Irene Cortina, ballarina, coreògrafa i directora de la Companyia Irene Cortina, establerta actualment a Alemanya.

Els dies 2 i 3 de febrer, alumnes de dansa contemporània tindran el plaer de compartir amb ells les seues experiències i el seu treball mitjançat xerrades i workshops. Esperem un any més que estes jornades siguen ben profitoses per als alumnes.

NÉSTOR GARCÍA

El dijous 2 de febrer ha estat amb nosaltres Néstor García. Ha estat tot un plaer treballar amb ell. Gràcies Néstor per compartir la teua experiència professional amb nosaltres.

IRENE CORTINA I PAU DILL

En la sessió del divendres 3 de febrer hem tingut el plaer de rebre la visita d'Irene Cortina i Paul Dill, que han compartit amb nosaltres els seus mètodes de treball, la seua experiència i la seua aventura professional. Podem veure el seu treball este cap de setmana a la sala Sporting Club, a Russafa (VLC): dies 4 i 5 de febrer a les 19:30.

CARLA WIEDEN DOBÓN

El divendres 10 de març, en el marc de les nostres II Jornades Culturals 2017, l'alumnat de cinquè i sisè de l'especialitat de dansa clàssica, ha pogut gaudir de la classe i el workshop impartit per Carla Wieden Dobón. Carla es va graduar en el nostre centre en el 2009 i, eixe mateix any ja va aconseguir un contracte com a ballarina professional al Salzburg Ballet. Actualment, després de passar entre altres companyies per Sorbisches National-Ensemble o Theater Lüneburg, treballa sota la direcció de Bàrbara Buser en Theater Hof (Alemanya). Agraïm a Carla seua col·laboració en el nostre afany per demostrar que la projecció professional dels nostres ensenyaments és una realitat. Que els alumnes egressats compartisquen amb nosaltres les seues experiències professionals no té preu.

JACOB GÓMEZ RUIZ

El proper dimecres 5 d'abril, Jacob Gómez vindrà a fer una xerrada i impartir un taller. Este és el seu Currículum Vitae: Jacob Gómez Ruiz comença els seus estudis al Conservatori Professional de Dansa de València, més tard es desplaça a Barcelona on es gradua el 2013 a l'Institut del Teatre en l'especialitat de dansa contemporània. El 2012 rep una beca per assistir com a aprenent a la companyia Lluna Negra Dance Theater (Chicago) dirigida per Gustavo Ramírez Sensano. El 2014 rep el seu primer contracte professional en IT Dansa la companyia jove de Barcelona dirigida per Catherine Allard. Allà treballa repertoris com Ohad Naharin, Alexander Ekman, Sidi Larbi, Jiri Kylian, Rafael Bonachela... En 2016 s'incorpora com a ballarí al Thather Pforzheim d'Alemanya. Actualment està treballant al Theater Bielefeld (Alemanya) dirigit per Simone Sandroni.

Ressenya del taller de Jacob Gómez el dimecres 5 d'abril: Ahir ens va visitar Jacob Gómez, ex-alumne del nostre Conservatori i que actualment treballa al Theater Bielefeld d'Alemanya. Va compartir la seua experiència amb l'alumnat de tercer, quart i sisè. Agraïm a Jacob el seu oferiment i proximitat.

SHARON FRIDMAN

Dins el marc de les nostres II Jornades, l'alumnat dels cursos avançats de nivell professional podrà gaudir de classes magistrals que tindran com a objectiu posar en contacte amb figures representatives de la dansa clàssica, contemporània i espanyola. Amb estes classes magistrals posarem el punt i final a les activitats que, al llarg del curs, es porten realitzant amb ex alumnes del nostre centre i que actualment són ja grans professionals de la dansa. La nostra primera figura convidada serà Sharon Fridman, el Divendres 7 d'abril a les 10:00.

L'objectiu d'este taller és compartir amb els participants els aspectes més substancials que este creador ha rebut i assimilat de la tècnica contact com a mètode de composició escènica al llarg de la seua trajectòria, i també com una filosofia d'acostament a la comprensió de les relacions humanes. Conceptes com organicitat, necessitat, col·laboració o suport, són a la base de les seues creacions i regiran el desenvolupament de les sessions de treball. A partir de la improvisació i seguint unes específiques regles de joc al voltant del punt compartit, la gravetat, la caiguda, la inestabilitat, el contacte, la velocitat o el bounce, generarem composicions coreogràfiques que seran expressió directa d'un element amb el qual es ha connectat de manera personal: dansa com a expressió sincera del que passa en el nostre interior, dansa com a necessitat interna i irreversible.

Resenya de la master-class:

Dansa València no podia començar millor: ahir dijous 6 d'abril vam poder gaudir d'All Ways de la companyia de Sharon Fridman i hui l'alumnat de tercer, quart, cinquè i sisè de dansa contemporània ha tingut l'oportunitat de conèixer i experimentar este treball de la mà de Sharon Fridman, Beñat Urretabizcaia i Rucgard Macherin. Un matí molt ben aprofitat que segur ha calat fons en tots els participants. Gràcies a Sharon i al seu equip de producció per fer-ho possible.

EDUARDO MARTÍNEZ

El proper dimarts 25 d'abril els alumnes de nivell avançat de Dansa Espanyola rebran una classe magistral d'Eduardo Martínez, primer ballarí del Ballet Nacional d'Espanya. Farem diferents treballs des del moviment específic del llenguatge de la Dansa Espanyola que ens porten cap a una major escolta i comunicació rítmico-musical grupal. La sessió es dedicarà tant al contingut tècnic com la col·locació del cos, la projecció del moviment i la musicalitat. Es plantejarà un treball en profunditat que ajude al ballarí a interioritzar la tècnica a través del plaer de ballar i el goig amb el nostre cos

Resenya de la master-class:

El passat dimarts 25 d'abril ens va visitar Eduardo Martínez, primer ballarí del Ballet Nacional d'Espanya. Va compartir la seua experiència impartint una classe de Taller Coreogràfic amb l'alumnat de tercer, quart, cinquè i sisè de Dansa Espanyola. Agraïm a Eduardo seua pedagogia, proximitat, respecte i passió per la Dansa.

FULL RADIUS DANCE

El dilluns 29 de maig els alumnes i les alumnes de sisè curs les tres especialitats han tingut l'oportunitat de treballar amb la companyia nord-americana de dansa integrada Full Radius Dance, que va actuar a Madrid els dies 26 i 27 de maig. Este taller ha estat possible gràcies a la Secció Cultural de l'ambaixada dels Estats Units, que ha col·laborat amb esta companyia perquè pogués participar al festival del Centre Dramàtic Nacional "Una mirada diferente".

STÉPHANE PHAVORIN

El dimarts 13 de juny ens visitarà Stéphane Phavorin per impartir una masterclass als alumnes de dansa clàssica dins de les II Jornades Culturals 2017. Stéphane Phavorin ha rebut el premi Arop i ha estat primer ballarí de l'Òpera de París. També ha rebut les medalles de plata en els prestigiosos concursos internacionals de Paris i St. Petersburgo. Ha estat tres anys treballant com a professor de dansa a la Companyia Nacional de Dansa a Madrid, i un any en el ballet de la Òpera de Roma.

Conservatori Professional de Dansa
Camí de Vera, s/n - 46022 - València
961 206 810
Ubicació Google Maps
© 2022 Generalitat
Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
Avís legal | Mapa web | Contacte | Accessibilitat
bandera_union_europea_ca_ES
Conservatori Professional de Dansa
Camí de Vera, s/n - 46022 - València
961 206 810

Contacta cdansa

Ubicació Google Maps
© 2022 Generalitat
Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
Avís legal | Mapa web | Contacte | Accessibilitat
bandera_union_europea_ca_ES