Congreso Nacional de Transformación Digital Educativa

 

El 25 i 26 de maig ha tingut lloc a Madrid el Congreso Nacional de Transformación Digital Educativa, organitzat per l’INTEF (Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado). El nostre company Raül Canals hi ha estat present.

Hi ha hagut ponències i taules rodones sobre la transformació digital de la societat en l’àmbit educatiu. Així mateix s’ha presentat el Pla d’Acció d’Educació Digital, que té, entre d’altres les prioritats de millorar l’ús de la tecnologia digital per a l’ensenyament i l’aprenentatge, i de desenvolupar competències i capacitats digitals per a la transformació digital.

En aquest congrés s’ha exposat també la necessitat d’incorporar més dones a l’àmbit tecnològic. Val a dir que les dones són el 52% de la població europea però només el 15% dels treballadors del sector tecnològic en la UE són dones. També s’ha parlat de la necessitat de ser emprenedors, totes i tots hem de ser emprenedors, els que volen muntar una empresa i els que no, perquè les professions del futur demanden aquesta qualitat. Així mateix també s’ha apostat per al creació de recursos oberts, perquè compartim coneixements i materials avancem junts, més ràpid i sense duplicitats inútils.

A més, pel que fa al nivell de competència digital de cadascú, s’està treballant en crear una certificació que mesure els nostres coneixements de manera semblant a com mesurem els coneixements lingüístics: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

És evident la transformació que l’era digital ha portat a la nostra societat i la importància d’incorporar canvis en el nostre sistema educatiu per tal d’incorporar innovacions que ens ajuden a formar el millor possible els nostres alumnes, per això aquest event és molt important per a nosaltres, per això em estat presents i hem pres bona nota.