Aneu a la barra d'eines

Cançons del timbre: Nirvana

nirvanaNirvana

Nirvana fou un grup de música grunge nord-americà, format l’any 1987 a Aberdeen, Washington. Amb la cançó Smells like teen spirit del disc Nevermind de l’any 1991, Nirvana assoliren el seu màxim nivell de popularitat i, amb ells, el punk-rock alternatiu, que els mitjans de comunicació anomenaven grunge. Uns altres grups de grunge de Seattle com ara Alice in Chains, Pearl Jam i Soundgarden també van guanyar popularitat, fent que el rock alternatiu esdevingués un dels gèneres principals a la ràdio i la televisió musical de la primera meitat dels 90.

Els membres principals de Nirvana van ser Kurt Cobain (veu principal i guitarra) Krist Novoselic (baix) i Dave Grohl (bateria).

 La breu carrera de Nirvana va acabar amb la mort d’en Kurt Cobain per suïcidi el 1994, però la popularitat del grup va continuar els anys següents.

 La cançó About a Girls que sona entre classes es va publicar en l’EP, Bleach, per la discogràfica SubPop Records (1989). Aquest fou el primer treball editat de Nirvana que no va arribar a assolir la claredat d’estil de Nevermind, el treball més popular i que millor defineix l’estil musical de Nirvana, un dels grups més influents en el rock dels anys 90.

Informació extreta dels articles de la Viquipèdia en català i anglès.

 

About a Girl

I need an easy friend

I do, with an ear to lend

I do think you fit this shoe

I do, but you have a clue

I’ll take advantage while

You hang me out to dry

But I can’t see you every night

Free

I’m standing in your line

I do hope you have the time

I do pick a number too

I do keep a date with you

Take advantage while

You hang me out to dry

But I can’t see you every night

Free

 

Lletra i música: Kurt Cobain